Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va începe un turneu în Balcanii Occidentali

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg
17 noiembrie 2023, 17:04

În prima zi a acestui turneu regional, Stoltenberg va călători în Bosnia şi Herţegovina, unde va avea o cină de lucru cu membrii preşedinţiei colegiale a ţării.

Luni, 20 noiembrie, secretarul general al NATO se va întâlni cu Înaltul Reprezentant pentru Bosnia şi Herţegovina, Christian Schmidt. El va vizita un comandament al NATO de la Sarajevo şi va avea întrevederi cu lideri militari şi reprezentanţi ai comunităţii internaţionale.

În aceeaşi zi, Jens Stoltenberg va ajunge în Kosovo, unde va avea discuţii cu premierul Albin Kurti.

A doua zi, Stoltenberg se va afla la Belgrad, unde va avea întâlniri cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi cu premierul Ana Brnabic.

Ulterior, el se va deplasa în Macedonia de Nord pentru a se întâlni cu preşedintele Stevo Pendarovski şi cu premierul Dimitar Kovacevski. Înaltul oficial NATO va avea o întrevedere cu preşedintele Adunării Macedoniei de Nord, Talat Xhaferi, şi va rosti un discurs în Parlament.

Secretarul general al NATO va participa pe 22 noiembrie la o întâlnire cu lideri ai unor ţări NATO din regiune. Premierul albanez Edi Rama, preşedintele croat Zoran Milanovic, premierul muntenegrean Milojko Spajic şi premierul sloven Robert Golob au fost invitaţi să participe.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite