Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră inacceptabil faptul că Iranul furnizează drone Rusiei

4 noiembrie 2022, 07:59

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Istanbul, că furnizarea de drone şi, pe viitor, de rachete balistice de către Iran Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei este inacceptabilă, transmite AFP

Ucraina şi ţările occidentale acuză Teheranul că a furnizat deja Moscovei drone de luptă, acuzaţie negată de ambele ţări.

„Vedem că Iranul oferă drone şi ia în considerare livrări de rachete balistice către Rusia”, a declarat Jens Stoltenberg.”Este inacceptabil. Nicio ţară nu ar trebui să ofere sprijin Moscovei în acest război ilegitim”, a adăugat secretarul general al NATO.

Potrivit Kievului, 400 de drone iraniene au fost deja folosite pentru a lovi instalaţiile civile din Ucraina, iar Moscova a comandat aproximativ 2.000.

Stoltenberg a adăugat că preşedintele Vladimir Putin este învins în Ucraina, „dar reacţionează cu şi mai multă brutalitate”.

„În ultimele săptămâni am văzut zeci de atacuri cu drone şi rachete în toată Ucraina. Inclusiv asupra infrastructurilor esenţiale”, a continuat el. El a acuzat Rusia „îi privează cu cruzime şi în mod deliberat pe ucraineni de căldură, apă şi electricitate în pragul iernii”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă