Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, sub control judiciar. Premierul l-a demis din funcție

10 noiembrie 2017, 18:40

UPDATE Judecătorii au decis ca Ninel Cercel să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Procurorii DNA au dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Ninel Cercel, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru şantaj, în cazul trenului cu nitrat de amoniu aflat în pericol de explozie, în județul Prahova.

Secretarul de stat Ninel Cercel ar fi încercat să îl îndepărteze din funcție pe șeful Centrului Zonal de Marfă (CZM) Brașov astfel încât niște societăți private de transport să obţină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut compania de stat cu Azo Mureş SA.

Anchetatorii spun că secretarul de stat Ninel Cercel ar fi folosit drept pretext pentru schimbarea şefului CZM Braşov incendiul din 31 octombrie produs la trenul de marfă care transporta azotat de amoniu. Incidentul nu a avut loc pe raza teritorială de responsabilitate a acestuia.

Ninel Cercel este prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vineri seară, premierul Mihai Tudose l-a demis pe secretarul de stat Ninel Cercel.

A fost alertă în judeţul Prahova, pe 31 octombrie, în gara din Breaza, după ce a oprit un tren de marfă încărcat cu două mii de tone de nitrat de amoniu. Ieşea fum dintr-un vagon și era pericol de explozie.

60 de localnici au fost evacuaţi de urgenţă. 15 trenuri de călători au fost oprite pe Valea Prahovei, pentru că linia de cale ferată a fost scoasă de sub tensiune. După două ore şi jumătate, pericolul a fost înlăturat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite