Secretarul de stat Florin Lixandru, la Tema Zilei: D-na ministru a revenit astăzi asupra deciziei și mi-a delegat toate atribuțiile pe care le aveam până ieri

2 februarie 2023, 22:51

Potrivit unor surse, după şedinţa Coaliţiei în care a fost mediat conflictul de la educaţie, Ligia Deca ar fi emis joi două ordine: în primul, Lixandru a primit alte atribuţii decât cele iniţiale şi le-a respins. Abia apoi i s-au alocat atribuţiile pe care le-a avut, mai puţin relaţia cu Parlamentul.

Florin Lixandru, secretar de stat, Ministerul Educației: Am avut o discuție cu dna ministru ieri dimineață, după această postare, prin care mi s-a adus la cunoștință că nu este colegial ceea ce am făcut și că nu am dat dovadă de transparență. Eu am spus că este o poziție a partidului pe care îl reprezint, care m-a susținut practic pentru a ocupa această funcție, și nu mi se pare că am lovit în cineva personal sau nu am criticat legile, până la umră, pentru că nu am insistat pe aspecte legate de conținutul legilor. Am spus doar că este nevoie de o dezbatere amplă. Am intrat în posesia ordinului e ministru prin care mi-au fost stabilite atribuțiile, respectiv tot ceea ce ține de zona învățământului preuniversitar, ceea ce am coordonat și înaintea zilei de ieri. D-na ministru a revenit astăzi asupra deciziei și mi-a delegat toate atribuțiile pe care le aveam până ieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite