Secretarul de stat Florin Lixandru, la Tema Zilei: D-na ministru a revenit astăzi asupra deciziei și mi-a delegat toate atribuțiile pe care le aveam până ieri

Noile legi ale educaţiei naţionale continuă să agite spiritele în Coaliţie. Secretarul de stat Florin Lixandru, din partea PSD, şi-a reluat joi atribuţiile. La TVR Info, invitat la Tema Zilei, Lixandru a explicat ce obiecţii are PSD la proiectele propuse de Ligia Deca.

02 Februarie 2023, 22:51 (actualizat 03 Februarie 2023, 00:10) Știrile TVR |

Potrivit unor surse, după şedinţa Coaliţiei în care a fost mediat conflictul de la educaţie, Ligia Deca ar fi emis joi două ordine: în primul, Lixandru a primit alte atribuţii decât cele iniţiale şi le-a respins. Abia apoi i s-au alocat atribuţiile pe care le-a avut, mai puţin relaţia cu Parlamentul.

Florin Lixandru, secretar de stat, Ministerul Educației: Am avut o discuție cu dna ministru ieri dimineață, după această postare, prin care mi s-a adus la cunoștință că nu este colegial ceea ce am făcut și că nu am dat dovadă de transparență. Eu am spus că este o poziție a partidului pe care îl reprezint, care m-a susținut practic pentru a ocupa această funcție, și nu mi se pare că am lovit în cineva personal sau nu am criticat legile, până la umră, pentru că nu am insistat pe aspecte legate de conținutul legilor. Am spus doar că este nevoie de o dezbatere amplă. Am intrat în posesia ordinului e ministru prin care mi-au fost stabilite atribuțiile, respectiv tot ceea ce ține de zona învățământului preuniversitar, ceea ce am coordonat și înaintea zilei de ieri. D-na ministru a revenit astăzi asupra deciziei și mi-a delegat toate atribuțiile pe care le aveam până ieri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI