Secretarul de stat Antony Blinken, convorbire cu Serghei Lavrov. Blinken a pus accent pe nevoia de a vedea o detensionare verificabilă, credibilă, substanțială la granița Ucrainei

Antony Blinken
Antony Blinken
15 februarie 2022, 22:07

Blinken a subliniat că Washingtonul așteaptă să primească răspunsul formal al Moscovei la documentele scrise transmise Kremlinului. Lavrov a comunicat că un răspuns va veni în zilele următoare.

„Blinken a reiterat îngrijorările privind capacitatea Rusiei de a lansa o invazie în Ucraina în orice moment și a pus accent pe nevoia de a vedea o detensionare verificabilă, credibilă, substanțială”, se arată într-un comunicat oficial.

„El a subliniat că, deși o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va avea drept rezultat un răspuns transatlantic rapid, sever și unit, Statele Unite rămân dedicate unei căi diplomatice și cred că încă mai există o fereastră pentru soluționarea pașnică a crizei”, se adaugă în document.

VEZI și Vladimir Putin, după întâlnirea cu cancelarul german Olaf Scholz: Rusia nu vrea război şi e pregătită să continue negocierile privind arhitectura de securitate

„Serghei Lavrov a subliniat caracterul inacceptabil al retoricii agresive folosite de Washington şi de aliaţii săi cei mai apropiaţi, cerând un dialog pragmatic asupra ansamblului chestiunilor ridicate de Rusia”, a menţionat într-un comunicat Ministerul de Externe rus, citat de AFP.

Lavrov a remarcat, la rândul său, necesitatea ”continuării colaborării” între Moscova şi Washington pentru diminuarea tensiunilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite