Secretarul american de stat, aflat în vizită în Israel, s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu și cu Mahmud Abbas

Statele Unite susțin în continuare dreptul Israelului de a se apăra. Este unul dintre mesajele administrației Biden către statul evreu transmise prin șeful diplomației americane, aflat în vizită în Israel. Antony Blinken a stat de vorbă atât cu Benjamin Netanyahu, cât și cu șeful Autorității Palestiniene.

25 Mai 2021, 20:50 |

Statele Unite vor ajuta la reconstruirea Fâșiei Gaza ca parte din eforturile de consolidare a încetării focului între Israel și integriștii palestinieni, a spus Antony Blinken la Ierusalim, după întâlnirea cu premierul Netanyahu. Șeful diplomației americane a mai spus că violențele nu se pot evita decât dacă va fi rezolvata situația umanitară din zonă.

Antony Blinken, secretarul american de stat: "Vom lucra împreună cu partenerii noştri ca să ne asigurăm că Hamas nu beneficiază de niciun fel de ajutor de reconstrucţie."

Vizita de trei zile a secretarului american a început cu o întâlnire cu premierul Benjamin Netanyahu, care i-a mulțumit pentru că SUA au susținut cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra în timpul conflictului.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian: "Trebuie să colaborăm pentru a extinde normalizarea dintre Israel şi arabi şi lumea musulmană şi să aprofundăm tratatele de pace deja încheiate."

Ziua s-a încheiat la Ramallah, în Cisiordania, unde Antony Blinken s-a întâlnit cu șeful autorității palestiniene, Mahmud Abbas. Secretarul american de stat a declarat că va cere Congresului să aprobe un ajutor de 75 de milioane de dolari .

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI