Secretarul american al Justiției: Șeful grupării Wagner este un criminal de război. Justiţia ucraineană va fi ajutată să ancheteze crimele

Merrick Garland
Merrick Garland
1 martie 2023, 23:52

Grupul Wagner „este responsabil pentru atacurile asupra ucrainenilor în Donbas, în special folosind prizonieri din tabere ruse drept carne de tun”, a declarat el.

„Ceea ce fac ei este de neimaginat şi trebuie să facem tot posibilul să-i împiedicăm”, a spus responsabilul SUA, promiţând că va ajuta justiţia ucraineană să ancheteze aceste crime.

Procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, a anunţat recent deschiderea unei anchete pentru „crime de război” împotriva lui Evgheni Prigojin. El a declarat miercuri că armata ucraineană opune o rezistenţă înverşunată încercărilor trupelor ruse de a cuceri oraşul Bahmut şi aduce întăriri masive în această bătălie sângeroasă, notează Reuters.

Unitatea lui Prigojin este vârful de lance în asaltul asupra Bahmutului, a cărui cucerire ar fi pentru trupele ruse un pas către ofensiva spre oraşe mai mari din estul Ucrainei, precum Kramatorsk şi Sloviansk.

Grupul Wagner a fost desemnat de Statele Unite drept organizaţie criminală transnaţională, la fel ca mafiile italiană sau japoneză, iar membri ai Congresului american fac presiuni pentru ca de acum înainte să fie calificat drept „grup terorist”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite