Secretar de stat în ministerul Sănătății, la TVR: Evoluția numărului de infecții în România are un caracter aproximativ constant. Pare că vârful epidemiei e un platou

6 mai 2020, 23:31

Secretarul de stat în ministerul Sănătății Horațiu Moldovan spune că ziua de 15 mai a fost una aleasă convențional, în funcție de analiza evoluției epidemiei, care arată că ne aflăm pe un platou:  „Ziua de 15 mai trebuie privită cu prudență. Este o zi convențional aleasă de noi. Am hotărât că de la 15 mai schimbăm datele problemei și această hotărâre a venit în urma analizei unor elemente epidemiologice: analizei numărului de infecții pe zi și a tendinței  de evoluție a acestui număr de la zi la zi. Evoluția acestui număr de infecții în populația României are un caracter aproximativ constant. Ne încadrăm într-un interval între 250-400 de cazuri pe zi, o medie de aproximativ 300.”

Dacă numărul infectărilor nu va crește spre sfârșitul acestei săptămâni și începutul săptămânii viitoare, putem spune că acest platou pe care ne aflăm este vârful epidemiei, e de părere Horațiu Moldovan.

Ne aflăm într-o fază de platou. Pare că vârful este un platou. Vârful se extinde pe mai multe zile. Suntem de mai multe zile pe acest platou, de peste o săptămână. Un platou relativ. Într-o zi apar peste 300 de infectări, în altă zi sub 300. Consider că suntem aproape de un platou în jurul valorii de 300 de câteva zile bune, o săptămână. Dacă nu apare, spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare, o creștere bruscă a numărului de infectări, sperăm ca acest platou să reprezinte cumva vârful epidemic al acestui moment. Un vârf nu înseamnă neapărat un unghi ascuțit. poate să fie și o curbă mai aplatizată, poate chiar un platou„, a declarat secretarul de stat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite