Secretar de stat în ministerul Sănătății, la TVR: Evoluția numărului de infecții în România are un caracter aproximativ constant. Pare că vârful epidemiei e un platou

Profesor doctor Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, a declarat miercuri seara,  la TVR că, vârful epidemiei în România ar putea fi, de fapt, un platou.

06 Mai 2020, 23:31 Știrile TVR |
Prof. dr. Horațiu Moldovan, la TVR: Vârful ar putea fi un platou
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Secretarul de stat în ministerul Sănătății Horațiu Moldovan spune că ziua de 15 mai a fost una aleasă convențional, în funcție de analiza evoluției epidemiei, care arată că ne aflăm pe un platou:  "Ziua de 15 mai trebuie privită cu prudență. Este o zi convențional aleasă de noi. Am hotărât că de la 15 mai schimbăm datele problemei și această hotărâre a venit în urma analizei unor elemente epidemiologice: analizei numărului de infecții pe zi și a tendinței  de evoluție a acestui număr de la zi la zi. Evoluția acestui număr de infecții în populația României are un caracter aproximativ constant. Ne încadrăm într-un interval între 250-400 de cazuri pe zi, o medie de aproximativ 300."

Dacă numărul infectărilor nu va crește spre sfârșitul acestei săptămâni și începutul săptămânii viitoare, putem spune că acest platou pe care ne aflăm este vârful epidemiei, e de părere Horațiu Moldovan.

"Ne aflăm într-o fază de platou. Pare că vârful este un platou. Vârful se extinde pe mai multe zile. Suntem de mai multe zile pe acest platou, de peste o săptămână. Un platou relativ. Într-o zi apar peste 300 de infectări, în altă zi sub 300. Consider că suntem aproape de un platou în jurul valorii de 300 de câteva zile bune, o săptămână. Dacă nu apare, spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare, o creștere bruscă a numărului de infectări, sperăm ca acest platou să reprezinte cumva vârful epidemic al acestui moment. Un vârf nu înseamnă neapărat un unghi ascuțit. poate să fie și o curbă mai aplatizată, poate chiar un platou", a declarat secretarul de stat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI