Sechestru pe bunurile torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu

29 august 2017, 10:28

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus punerea sechestrului asigurator pe averile deţinute de torţionarii disidentului Gheorghe Ursu, până la concurenţa sumei de 3,1 milioane de euro. Instanţa a decis instituirea sechestrului pe bunurile mobile şi imobile deţinute de Tudor Postelnicu, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, şi foştii ofiţeri de securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul disidentului Gheorghe Ursu, se arată într-un comunicat al Curții de Apel. Decizia nu este definitivă.

Pe 1 august 2016, George Homoştean (decedat), fost ministru de Interne, şi Tudor Postelnicu, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, au fost trimişi în judecată de procurorii militari pentru complicitate la săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii în dosarul disidentului Gheorghe Ursu.

Totodată, au fost trimişi în judecată şi foştii ofiţeri de securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, cei care l-au torturat pe Gheorghe Ursu, aceştia fiind acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Procurorii susţin că în perioada ianuarie – noiembrie 1985 inginerul disident Gheorghe Ursu a făcut obiectul urmăririi informative şi judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist, fiind arestat la 21 septembrie 1985.

A murit pe 17 noiembrie 1985, în Spitalul Penitenciar Jilava.

Până acum, trei persoane au fost condamnate în acest caz: col. (r) Udor Stănică, pe atunci şeful Miliţiei din Capitală, col. (r) Mihai Creangă, adjunctul său, şi Marin Clită, colegul de celulă al disidentului, fiecare primind câte 20 de ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă