Sechele pe viață în urma accidentului din Ialomiţa. Victimele se luptă să trăiască în spitalele din Capitală și Slobozia

7 octombrie 2019, 20:19

Ministrul Sănătăţii a stat de vorbă cu răniţii internaţi în Spitalele Floreasca şi Bagdasar Arseni.

Cele două femei internate la Spitalul Floreasca au traumatisme cranio-cerebrale, toracice şi abdominale. Una dintre ele a fost operată sâmbătă dimineaţa. Psihologul spitalului va încerca să le ajute să treacă mai uşor peste această traumă.

Ministrul Sănătăţii a mers şi la Spitalul Bagdasar Arseni. Aici sunt internate patru victime ale cumplitului accident. Femeile au trecut de perioada critică.

Cea mai mică dintre victime, o fată de 19 ani, ar putea să rămână cu sechele toată viaţa.

Opt colege ale acestor femei au murit în accidentul produs sâmbătă în Ialomiţa. Dar şi cei doi şoferi.

În Munteni Buzău, toată lumea e în doliu. 14 copii au rămas fără mame.

Aurelia avea 31 de ani şi 3 copii. Mergea la serviciu la 90 de km de casă ca să aibă cu ce să-şi crească băieţelul şi cele două fetiţe.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, şoferul de TIR, cel care a intrat pe contrasens, respectase orele de odihnă şi, în momentul impactului, avea o viteză înregistrată de aparatul tahograf de 58 km/h. Vineri a condus de la ora 15:50. A luat o pauză la ora 21.00, apoi s-a urcat din nou la volan. A condus până la 00:30 și a luat o pauză mai lungă. La 03:15 sâmbătă dimineața, șoferul a pus în mișcare TIR-ul. Până în momentul tragediei a mai avut o pauză de câteva minute, cu 15 minute înainte de producerea evenimentului rutier.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite