Secetă în Mehedinți. Fântânile au secat, iar sistemele de alimentare nu mai fac față consumului

Arşiţă cumplită în Mehedinți, unde oamenii și animalele au rămas fără apă, după ce fântânile au secat, iar sistemele de alimentare nu mai fac faţă consumului. Cea mai afectată zonă a judeţului Mehedinţi este cea muntoasă, cu toate că acolo ar fi trebuit să plouă mai mult.

18 August 2021, 10:37 (actualizat 18 August 2021, 10:39) |

Localnicii sunt nevoiți să aducă apa pentru animalele din ogradă, de la 2 - 3 km depărtare. În câteva comune din judeţ, furnizarea apei se face după un program strict, din cauza izvoarelor care au un debit redus. Sunt și locuințe la care apa nu a mai ajuns de câteva săptămâni.

Localnicii se aprovizionează cu apă și de la o altă fântână, departe și ea de case. Puțul dă semne, însă, că nu mai are mult și va seca.

Satul Marga face parte din comuna Godeanu alături de alte trei sate. Niciuna din cele patru localități nu are sistem de alimentare cu apă, deși conductele au fost trase în urmă cu mai bine de 5 ani.

În alte comune din Mehedinți, furnizarea apei se face după un program strict, din cauza izvoarelor care au un debit redus. Sunt și locuințe la care apa nu a mai ajuns de săptămâni bune.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 10°C
IASI 3°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 11°C 16°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI