Secetă în Franța. Sunt impuse restricții în privința umplerii piscinelor, a spălării mașinilor. Restricțiile vizează și irigarea anumitor tipuri de culturi

5 mai 2023, 12:52

În departamentul Var, din sudul Franței, este stare de alertă din cauza secetei. În peste 85 de comune este interzisă udarea spațiilor verzi și a terenurilor de golf, spălarea mașinilor sau a bărcilor.

În Pirineii Orientali, seceta ar putea închide spălătoriile auto. Fiecare picătură de apă trebuie conservată.

Jean Marc Formenti, lider sindical: Spălarea pe care ați văzut-o consumă 110 litri; o persoană particulară, cu un furtun, consumă 300 de litri de apă. Dacă încurajăm spălarea «sălbatică», cantitatea de apă consumată este de trei ori mai mare.

În departamentul Ain, situat în est, doar spălătoriile care folosesc apă reciclată mai sunt deschise.

Mickaël Petit, managerul unei spălătorii auto: Astăzi suntem în nișa potrivită. Chiar și într-o criză, le putem permite oamenilor să-și spele mașinile. Acest lucru nu este însă valabil pentru alți concurenți. În cazul unui control, sunt cinstit. Alții, nu; fiecare să-și vadă de treaba lui.

În Pirineii Orientali, din cauza creșterii temperaturii, zăpada s-a topit mai repede, iar nivelul apelor freatice și al râurilor din regiune este sub cotele considerate normale.

Aprilie a fost cea mai secetoasă lună din ultimii 60 ani pentru acest departament din sudul Franței.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite