Seceta afectează culturile. Agricultorii din Oltenia au obținut jumătate din recolta de anul trecut

10 septembrie 2019, 17:29

Rapița este una dintre culturile afectate de secetă. Agricultorii spun că au recoltat și 2000 kg/ha – jumătate față de anul trecut.  Au pierdut și din cauza prețului de vânzare care a scăzut cu 100 de lei pe tonă. La grâu însă au avut mai mult noroc.

Seceta a lovit și floarea soarelui. Multe semințe au fost mici și chiar seci. Fermierii nu au așteptări prea mari nici în ceea ce privește culturile de toamnă. Din cauza secetei severe, boabele de porumb nu s-au dezvoltat suficient. Asta înseamnă că va fi afectată atât cantitatea, cât și calitatea recoltei.

Viticultorii din Oltenia spun că din cauza lipsei apei, boabele de struguri nu s-au dezvoltat suficient și nici nu au acumulat cantitatea necesară de zahăr. Doar la soiurile timpurii au reușit să obțină o producție mulțumitoare.

Agrometeorologii spun că singura soluție în Oltenia este un sistem de irigare bine pus la punct. Dacă seceta va persista, vor fi probleme și în ceea ce privește pregătirea terenurilor și semănarea culturilor de toamnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite