Sebastian Ghiță, după ce a aflat că nu va fi extrădat din Serbia: Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România

23 august 2018, 18:47

Reacţia lui Sebastian Ghiţă la decizia judecătorilor sârbi nu a întârziat să apară.

Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica„, a spus omul de afaceri.

În urmă cu aproape o jumătate de an, în cadrul unei vizite oficiale în țara noastră, președintele sârb Aleksandar Vucic i-a dat asigurări președintelui României că, în ceea ce îl privește pe fugarul Sebastian Ghiță, lucrurile sunt pe un făgas normal.

Fostul deputat are pe numele său patru dosare penale în România. In două dintre ele, Sebastian Ghiță a fost achitat, dar deciziile nu sunt definitive.

Sebastian Ghiță a plecat din țară în decembrie 2016, iar câteva luni mai târziu a fost prins de autoritățile sârbe și arestat. Atunci a plătit cauţiunea de 200 de mii de euro şi a fost eliberat.

Şi vecinii bulgari se confruntă cu o situaţie similară. De trei ani încearcă să obțină extrădarea unui bancher acuzat de fraudă, dar se lovesc constant de refuzul autorităților de la Belgrad.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite