Seară românească regală la Madrid. Familia Regală a României sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova

28 septembrie 2023, 09:55

Miguel Ángel García Martín, ministru regional pentru Președinție, Justiție și Administrație locală, și Cristina Menéndez, director general pentru Cooperare cu statul și Uniunea Europeană au vorbit despre relațiile seculare care există între familiile regale ale României și Spaniei. Nu a fost uitat nici Regele Mihai, care a rămas în sufletele multor români.

ES George Bologan, ambasadorul României acreditat la Madrid: Prezența dumneavoastră aici este un act reparatoriu față de momentul când unii i-au interzis Regelui să revină în propria patrie.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Regele Mihai susținea în Regatul Spaniei integrarea României în Uniunea Europeană, Astăzi Majestatea Sa Margareta susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

ES Eugen Revenco, Ambasadorul Republicii Moldova la Madrid: Sper, cu o decizie frumoasă, curajoasă în decembrie, să avem ocazia să începem negocierea la UE.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române: Am creat o echipă cu tatăl meu, cu mama mea, cu soțul meu și surorile mele (…) Suntem foarte implicați în această apropiere a Moldovei cu Europa.

ASR Principele Radu: Acolo unde sunt români, e și un pic de Românie. Așa încât, de câte ori avem ocazia să vă mulțumim pentru ce faceți, pentru familiile dvs. Faceți acest sacrificiu de generație pentru ca țara luată cu împrumut de la copiii dvs să nu fie deja luată.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au stat apoi de vorbă cu oamenii din comunitate, iar violoniștii Lavinia și Marian Moraru au încălzit sufletele celor prezenți cu Balada lui Ciprian Porumbescu.

Familia Regală a plecat în aplauze de la Comunidade de Madrid. Tot ieri, cuplul regal și ambasadorul României la Madrid au vizitat și Ambasada Republicii Moldova în Spania.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite