Se scumpesc parcările în București. Abonamentele anuale vor fi între 90 de lei și 2.000 de euro

21 martie 2019, 18:19

Tarifele diferă în funcţie de zonă. Parcarea în Centrul Capitalei va costa cel mai mult.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „În zona zero a Capitalei, un abonament pentru un loc de parcare va costa 300 de lei pe săptămână sau 1.000 de lei pe lună. Pentru şase luni însă, cel care doreşte acest loc de parcare trebuie să achite 5.400 de lei, iar pentru un an, 9.600 de lei. Locul de parcare este fără rezervare şi poate fi folosit în intervalul 7.30 – 19.30”.

Pentru riverani, tarifele sunt reduse la jumătate, iar locul poate fi rezervat. Doar pe timpul nopţii. Ziua, toată lumea joaca la roata norocului un loc de parcare liber.

Dumitru deţine un abonament valabil pentru toate parcările publice din Bucureşti, dar nu a putut opri maşina decât pe o trecere de pietoni.

În proiectul de hotărâre pentru noile tarife de parcare sunt şi preţuri pentru o oră: 10 lei în zona zero. Dar după două ore, tariful se dublează.

Preţul parcării scade pe măsură ce te îndepărtezi de centrul Bucureştiului.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „În zona 1 a Capitalei, proiectul prevede pentru persoanele fizice tarife de 180 de lei în cazul abonamentelor săptămânale, 600 de lei în cazul abonamentelor de parcare lunare şi până la 6.000 de lei pentru abonamentele anuale”.

Şi în această zonă riveranii vor avea costuri mai mici. În cazul lor, abonamentele ajung până la aproape 3.000 de lei pe an. Iar o oră de parcare va costa doar 5 lei.

În cea de-a treia zonă sunt cele mai mici tarife. 2,5 lei ora de parcare. Preţul unui abonament pentru persoanele fizice pleacă de la 90 de lei pe săptămână şi ajunge la 2.800 de lei pe an. Riveranii vor avea însă de plătit cel mult 1.440 de lei pe an. Proiectul rămâne în dezbatere publică până pe 6 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite