Se ridică cartiere noi fără școli, gradinițe și creșe. Ce soluții propun inspectoratele și primăriile

12 mai 2022, 19:35

În Brașov se construiesc anual aproape 4.000 de locuințe noi, în oraș și în împrejurimi. Cele mai multe, în zona fostelor platforme industriale din nordul municipiului.

Printre zecile de blocuri nu s-a construit nicio creșă, grădiniță sau școală. Iar locatarii caută soluții pentru a-și înscrie copiii la o unitate de învățământ.

La școlile din cartierul Tractorul, numărul de cereri de înscriere este de două sau chiar trei ori mai mare decât locurile prevăzute în planurile de școlarizare.

Inspectoratul Școlar, Primăria și școlile sunt nevoite să găsească soluții.

La Școala Gimnazială Nr. 30 au fost prevăzute 125 de locuri pentru clasa pregătitoare și au fost depuse peste 200 de cereri de înscriere.

Suplimentarea este o soluție de moment. Pe termen lung este nevoie de școli noi, iar Primăria spune că are în derulare proiecte doar pentru creșe și grădinițe noi.

Ca soluții alternative, Primăria Brașov ia în calcul mansardarea școlilor existente, construirea de corpuri noi, lipite de clădirile actuale sau închirierea unor clădiri, care să poată fi amenajate conform normelor ISU.

Aglomerație există și în multe școli din Timișoara. Anul acesta, Inspectoratul a suplimentat numărul de clase.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că soluția este construirea unei școli care să preia în următorii ani elevii care vin din cartierele noi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite