Se reia testarea anti-Covid a elevilor în şcoli

Se reia testarea anti-Covid a elevilor la școală. Peste 10 milioane de teste sunt deja distribuite și urmează să fie împărţite elevilor. Testele au ajuns cu o întârziere de 4 săptămâni și după o serie de contestații ale licitațiilor. Intenția autorităților era ca testele să se facă de acum la școală, dar directorii merg tot pe varianta testării acasă din cauza lipsei de personal.

25 Ianuarie 2022, 19:22 Știrile TVR |

10,5 milioane de teste de salivă au fost distribuite către elevii și profesorii din toată țara.

În București, aproape un milion de teste au fost împărţite în grădiniţe, şcoli şi licee.

Când vor deschide aceste cutii, directorii școlilor vor avea parte de o mare surpriză. De data aceasta testele vin ambalate în kituri individuale sau câte două, așa că cel puțin pentru moment s-a terminat cu acele situații în care angajații școlii erau nevoiți să ambaleze aceste teste.

Vestea că testele sunt ambalate individual i-a bucurat pe cei responsabili cu distribuirea lor.

Și în țară directorii unităților de învățământ au fost chemați să ridice kiturile. În județul Olt au fost distribuite peste 200.000 de teste, suficiente pentru patru testări.

Ultimul lot cumpărat este de 18,5 milioane de teste. Săptămâna aceasta doar 10,5 au fost distribuite și urmează restul de opt milioane.

Până acum au mai fost folosite 14,5 milioane de teste în şcoli. Apoi, pauză. Între timp, numărul infecțiilor cu SARS CoV 2 în rândul elevilor și profesorilor crește de la o zi la alta.

Și în țară sunt sute de elevi bolnavi. În județul Dolj peste 230 de copii sunt pozitivi la SARS CoV 2 și aproape 100 de cadre didactice.

Vineri, la nivel național, 46 de unități de învățământ aveau activitatea trecută integral în online, în special din cauza numărului mare de infectări.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 28°C
IASI 32°C 24°C
CLUJ 27°C 22°C
CONSTANTA 26°C 23°C
CRAIOVA 32°C 29°C
BRASOV 29°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI