Se redeschide Grădina de vară Alhambra, după 30 de ani

25 august 2021, 16:51

Se fac ultimele pregătiri. După 30 de ani, Teatrul Alhambra își va redeschide porțile mâine seară. Clădirea a fost închiriată pentru 10 ani de proprietarii Teatrului Elisabeta, care au început lucrările de restaurare.

Grădina Alhambra a fost construită în anul 1916 și e unul dintre locurile simbol ale Bucureștiului de altădată. Oamenii care voiau să se distreze veneau aici să urmărească spectacole de teatru și să asculte muzică bună.

Proiectate de arhitectul Palatului Regal, grădina de vară și Cinematograful Capitol au rezistat bombardamentelor din cel de Al Doilea Război Mondial și cutremurului din 1977.

Elementele decorative ale scenei sunt spectaculoase și vor fi recondiționate în lunile următoare. Ca să le poată reda strălucirea de altădată, arhitecții și restauratorii vor folosi scanarea 3D.

Peste 120 de mii de euro a costat doar refacerea fațadei, iar proiectul care include și restaurarea Cinematografului Capitol ajunge la 1 milion de euro. Cei care trec acum pe lângă clădire simt că se întorc în timp.

La Teatrul Alhambra vor avea loc spectacole, concerte, dar și seri tematice. Managerii proiectului vor ca reabilitarea Cinematografului Capitol să fie gata până la finalul anului viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite