Se redeschid unele muzee, grădini zoologice și botanice. Marea problemă sunt banii pentru materiale de protecție și dezinfecție

14 mai 2020, 20:44

Data exactă a redeschiderii muzeelor nu este foarte clară. Mai sunt multe proceduri care trebuie încheiate pentru a asigura protecția anti covid.

Normele de siguranță sanitară trebuie oficializate printr-un ordin comun al Ministerului Culturiii și al Ministerului Sănătății.

Favorizate sunt instituțiile în aer liber, precum Muzeul Satului din Capitală sau Astra din Sibiu.

Marea problemă sunt banii pentru materiale de protecție și dezinfecție care nu au fost prevăzuţi în bugete. Iar Ministerul Culturii nu poate aloca bani în acest sens.

Sunt directori de muzee care au căutat soluții de moment.

Circuite separate pentru public, distanțare, geluri dezinfectante, toate vor intra în rutina de vizitare a oricărui spaţiu expoziţional.

Rămâne o problemă complicată dezinfectarea sălilor pentru că pot fi afectate obiectele patrimoniu expuse.

Se redeschid, de asemenea, grădinile botanice şi zoologice. Au avanatjul că sunt în aer liber dar şi aici sunt reguli stricte pentru vizitatori şi angajaţi.

În pădurea Gârboavele, care se află la 15 kilometri de Galaţi, sunt sute de păsări şi animale care au stat în linişte timp de două luni. Specialiştii susţin că se vor bucura să aibă din nou vizite.

Vizitatorii vor fi primiţi în grădina zoo doar dacă respectă reguli de protecţie. În primul rând li se va lua temperatura la intrare și vor trebui să poarte măști.

Grupurile vor avea acces doar în condiţii speciale, pentru că distanţa între vizitatori este obligatorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite