Se redeschid stațiunile de schi din Europa

23 octombrie 2021, 15:14

La ghețarul de lângã Soelden, în Austria, schiorii se bucurã deja de pârtii și zăpadă numai bună pentru sportul lor favorit. Mulți sunt bucuroși sã se întoarcã și intenționeazã sã vinã din nou în sãrbãtorile de Crãciun.

Deocamdată, pe pârtiile din Tyrol sunt localnici sau turiști străini care au la ei certificatul verde european, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea recentă – un document pe care l-au arătat la intrarea în țară. Alte restricții nu se aplică pentru schiori. Dar guvernul de la Viena atrage atenția că va înăspri regulile, dacă se constată o creștere a numărului pacienților cu covid din spitale, de la terapie intensivă.

1.000 de entuziaști s-au strâns în stațiunea Tignes din Franța pentru a sărbători deschiderea sezonului – deocamdată, doar francezi. Nu au nevoie de certificat verde pentru accesul la pârtiile de schi, iar masca e obligatorie doar în teleschiuri.

Evoluția situației sanitare din Europa îi determina pe administratorii stațiunilor de schi de peste tot să atragă atenția că regulile se pot schimba de la o zi la alta. Iar turiștii sunt îndemnați să se informeze foarte bine înainte de a porni la drum.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă