Se redeschid restaurantele și cafenelele în Bistrița, unde a scăzut incidența cazurilor de Covid

Se redeschid restaurantele și cafenelele în Bistrița
Se redeschid restaurantele și cafenelele în Bistrița
28 decembrie 2020, 09:30

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud, incidența cazurilor de Covid-19 în municipiul Bistrița a scăzut sub 3/1000 de locuitori, astfel că se reduc o parte din restricțiile aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Am reușit după o perioadă destul de lungă să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori, incidență care ne permite să redeschidem restaurantele și cafenelele, dar și alte tipuri de activități economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem totuși cu puțin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricțiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenți, pentru a ne continua drumul spre normalitate”, a transmis prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Conform Prefecturii, modificarea restricțiilor, aprobată printr-o hotărâre adoptată duminică de CJSU Bistrița-Năsăud, intră în vigoare de luni.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite