Se redeschid muzeele. Directorul Muzeului „Grigore Antipa”: Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple în siguranță. Vom închide ecranele tactile cu explicații

6 mai 2020, 12:20

Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului „Grigore Antipa” din Capitala a mărturisit la TVR că este un pic îngrijorat.

Îmi doresc sincer să nu existe această mare evadare. Autoritățile vorbesc despre relaxarea acestor măsuri, dar subliniază că responsabilitatea se mută pe umerii fiecăruia dintre noi și a da buzna în muzee, nu cred că este un lucru care ar trebui să se întâmple. În calitate de director de muzeu, deși îmi doresc să se deschidă muzeele, pentru că îmi doresc să își desfășoare activitatea, să realizeze veniturile pe care le realiza din vânzarea de bilete și îmi doresc ca acest lucru să se întâmple în siguranță.

Respectarea distanței sociale de către vizitatori este una dintre măsurile care depind în extrem de mică măsură de muzeul în sine. pentru că în afară de recomandările pe care le putem face altceva nu prea avem cum. Nu există personal care să însoțească fiecare grup sau persoană, a declarat Luis Ovidiu Popa.

Directorul Muzeului „Grigore Antipa” a mai spus că ecranele tactile cu explicații vor fi închise în acestă perioadă, pentru a evita contaminarea de pe suprafața ecranului, astfel că va scădea calitatea vizitei, pentru că se va vizita orbește muzeului, este de părere Luis Ovidiu Popa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite