Se redeschid cabinetele stomatologice. Ce reguli trebuie să respectăm la dentist

După două luni în care ne-am alinat durerile de dinți așa cum am putut, de astăzi ne putem întoarce la specialiști pentru un tratament avizat. S-au deschis cabinetele stomatologice. Urmează o perioadă intensă, pentru că listele de așteptare sunt supraaglomerate. În plus, pauzele dintre pacienți vor fi mai lungi din cauza măsurilor speciale de protecție împotriva COVID-19. Și tarifele ar putea fi mai mari.

15 Mai 2020, 07:39 (actualizat 15 Mai 2020, 16:58) |
Se deschid cabinetele stomatologice
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După două luni în care cabinetele stomatologice, medicii dentiști  sunt la mare căutare. Unii dinte ei au umplut carnetele de programări încă de acum două săptămâni.

Vizita la stomatolog va fi însă diferită, pentru că sunt măsuri suplimentare care trebuie respectate. Pacienții  nu vor mai aștepta în cabinete, programările vor fi făcute în așa fel încât să se evite timpii de așteptare.

Reprezentanții Colegiului medicilor stomatologi anunță că modul de funcționare a cabinetelor se va schimba semnificativ.

Prof. univ. dr. Mihai Surpățeanu, vicepreședinte Colegiul Medicilor Stomatologi Dolj: "Programarea se face numai telefonic, respectând o distanţare între pacienţi de 20-30 de minute. De asemeni, va fi făcut un consult preliminar, la nivelul prezentării bolnavului, după care se va face un consult clinic sumar, care va avea la bază termometrizarea, adică bolnavul să nu depăşească 37 de grade. În caz contrar, va fi refuzat. Să vină singuri, în afara excepţiilor, mă refer la minori şi persoane cu dizabilităţi".

Medicii au luat măsuri speciale de protecție. S-au dotat cu măști, combinezoane, viziere și dozatoare de biocide, iar aceste cheltuieli s-ar putea regăși și în tarifele practicate de cabinetele stomatologice.

Ministrul Sănătății a anunțat că vor exista și cabinete speciale pentru pacienții cu COVID-19, dar nu s-a stabilit încă modul de funcționare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI