Se prelungește valabilitatea tichetelor de vacanță. Recomandările ministrului Economiei pentru cei care și-au planificat vacanța după prima parte a verii

22 martie 2020, 17:29

Așa arăta Sibiul până acum. Mii de turiști în centrul istoric și restaurante pline de oameni. Acum, rar mai vezi un sibian rătăcit pe Podul Mincinoșilor sau prin Piața Mare.

Turiștii sunt îngrijorați, iar agențiile de turism abia au făcut față să anuleze pachetele turistice ale românilor. Autoritățile îi îndeamnă la calm pe cei care și-au planificat vacanța după prima parte a verii.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Le-aş recomanda să nu se grăbească, să nu se ducă să îşi retraga banii imediat de la agenţiile de turism pentru că le creează o problemă şi acestor operatori economici. Dacă am o vacanţă în august sau septembrie, în octombrie, nu văd de ce trebuie să te grăbeşti acum, să te duci să ceri banii înapoi.

Până acum s-au anulat pe bandă rulantă vacanțele de primăvară și cele din preajma sărbătorilor pascale.

Ministrul Economiei promite că voucherele de vacanță valabile anul acesta se pot folosi și după ce expiră. Guvernul va reglementa situația în perioada următoare.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că Ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă Peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru agenţii şi agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash. Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză şi eu sunt optimist că odată Cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal.

 

Anul trecut, cele mai multe vouchere de vacanță au fost folosite pe litoralul românesc, iar lunile cele mai aglomerate au fost august și septembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite