Se preconizează o prezență record la alegerile din SUA. Poliția se pregătește în Washington DC pentru proteste violente. O corespondență de la trimisul special al TVR, Ramona Avramescu

3 noiembrie 2020, 14:08

În toată America, secțiile de votare se deschid la 7 dimineața, dar până acum în jur de 100 de milioane de americani au votat deja anticipat.

Dacă acest interes uriaș se menține constant și în ziua alegerilor, se va înregistra, probabil, o prezență record în istoria Statelor Unite ale Americii, a precizat Ramona Avramescu pentru Telejurnal.

Din această cauză, este foarte puțin probabil să știm câștigătorul la finalul acestei zile, pentru că numărătoarea voturilor va dura mult mai mult.

Această incertitudine sporește tensiunea din societatea americană, mai ales că se speculează că președintele Donald Trump intenționează să-și proclame victoria la finalul acestei zile doar pe baza numărării voturilor din ziua alegerilor, fără să mai aștepte și numărarea celor anticipate.

Poliția se pregătește în Washington DC pentru proteste violente, în condițiile în care susținători ai ambilor candidați au sosit în ultimele zile din toată America și așteaptă cu înfrigurare finalul acestei zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite