Se poate și online. O școală dintr-o comună din judeţul Iaşi a fost dotată cu tehnologie de ultimă generaţie

23 noiembrie 2020, 11:05

George Chiriac este elev în clasa a V-a la şcoala din satul Soci şi este pasionat de matematică. Este unul dintre cei mai activi copii din clasă. În doar două minute băiatul se loghează la platforma şcolii şi are rezultate foarte bune. Băiatul spune că are tot ce îi trebuie pentru a participa la cursuri însă îi lipseşte joaca în pauza mare din curtea şcolii.

Profesorii spun că odată cu izbucnirea pandemiei au trebuit să se obişnuiască să lecţiile predate în faţa calculatoarelor.

Pentru autorităţile locale din Mirosloveşti viitorul copiilor reprezintă o prioritate. Aleşii au considerat că nu trebuie să stea cu mâna întinsă la Ministerul Educaţiei pentru a primi gadgeturile atât de necesare în această perioadă și au alocat din buget bani pentru tehnologia necesară elevilor.

Fiecare copil din comuna Mirosloveşti a primit câte o tabletă conectată la internet, indiferent de situaţia financiară a familiei din care face parte. Chiar dacă nu se numără printre cele mai bogate localităţi din judeţale şi au reeşalonat alte cheltuieli considerând că investiţia în învăţământ în această perioadă nu poate suporta nicio amânare. Din cele 93 de comune, doar în aleşii 10 au alocat bani pentru tehnologia necesară desfăşurării lecţiilor în regim online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite