Se poate și online. O școală dintr-o comună din judeţul Iaşi a fost dotată cu tehnologie de ultimă generaţie

În timp ce pentru mii de elevi din mediul rural învăţământul online este o utopie. O şcoală dintr-o comună din judeţul Iaşi ar putea concura cu cele mai bune instituţii din marile oraşe. A fost dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

23 Noiembrie 2020, 11:05 (actualizat 23 Noiembrie 2020, 13:45) Știrile TVR |
Se poate si online
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

George Chiriac este elev în clasa a V-a la şcoala din satul Soci şi este pasionat de matematică. Este unul dintre cei mai activi copii din clasă. În doar două minute băiatul se loghează la platforma şcolii şi are rezultate foarte bune. Băiatul spune că are tot ce îi trebuie pentru a participa la cursuri însă îi lipseşte joaca în pauza mare din curtea şcolii.

Profesorii spun că odată cu izbucnirea pandemiei au trebuit să se obişnuiască să lecţiile predate în faţa calculatoarelor.

Pentru autorităţile locale din Mirosloveşti viitorul copiilor reprezintă o prioritate. Aleşii au considerat că nu trebuie să stea cu mâna întinsă la Ministerul Educaţiei pentru a primi gadgeturile atât de necesare în această perioadă și au alocat din buget bani pentru tehnologia necesară elevilor.

Fiecare copil din comuna Mirosloveşti a primit câte o tabletă conectată la internet, indiferent de situaţia financiară a familiei din care face parte. Chiar dacă nu se numără printre cele mai bogate localităţi din judeţale şi au reeşalonat alte cheltuieli considerând că investiţia în învăţământ în această perioadă nu poate suporta nicio amânare. Din cele 93 de comune, doar în aleşii 10 au alocat bani pentru tehnologia necesară desfăşurării lecţiilor în regim online.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI