Se întorc ploile. Temperaturile rămân ridicate, însă se menține un oarecare grad de instabilitate

16 mai 2017, 12:07

Persistă un grad de instabilitate atmosferică, dar ploile pe care la așteptăm nu vor fi pe ari foarte extinse. Marți vor fi mai mult în Oltenia, Muntenia, în zonele de munte, în zonele Carpaților Meridionali, vor fi averse însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină, dar asta nu înseamnă ca va ploua continuu și vor fi și intervale în care va ieși soarele.

La București ar putea fi averse de scurtă durată, dar pe seară.

Pentru intervalul următor temperaturile rămân ridicate, sâmbătă va fi cel mai cald, însă se menține un oarecare grad de instabilitate, care se va manifesta mai ales în orele după-amiezelor și la începutul nopții.

Miercuri vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, însă de joi temperaturile cresc în toată ţara. În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă.

În nordul, vestul şi centrul ţării, precum şi în toată zona montană vremea va fi relativ răcoroasă, cerul va avea înnorări şi, mai ales pe parcursul zilei, va ploua local. Izolat vor fi posibile descărcări electrice, iar cantităţile de apă cumulate vor putea depăşi 15-20 l/mp.

În restul teritoriului valorile termice vor fi în jurul mediilor climatologice pentru mijlocul lunii mai, local chiar mai ridicate decât normal, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile cu totul izolat.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite