Se înmulțesc cazurile de gripă în școli. Pentru a evita răspândirea bolii, medicii recomandă igienă, izolarea celor bolnavi, continuarea vaccinării

21 ianuarie 2020, 21:34

În Capitală este alertă în şcoli şi grădiniţe din cauza gripei.  Marți, 6 şcoli generale au suspendat cursurile la una sau două dintre clase. Două grădiniţe au oprit activitatea la două grupe, iar Grădiniţa 68 a suspendat cursurile în întreaga unitate de învăţământ.

În cele mai multe situaţii au fost confirmate până acum între 3 şi 7 cazuri de gripă în clase.

Marilena Stoica, directorul Şcolii „Pia Brătianu”: „Până astăzi sunt 15 copii care au documente oficiale că au gripă tip A. Sunt mai mulţi copii care se tem să nu aibă gripă şi atunci au lipsit. Dar decizia pentru închiderea a două clase s-a luat de către DSP”.

Probleme sunt şi în ţară. În Buzău este alertă la un centru maternal, dar şi la Școala Nr. 7, acolo unde zeci de copii lipsesc de la ore. Cei mai mulţi absentează de teamă să nu se îmbolnăvească.

Institutul Cantacuzino a confirmat două cazuri de gripă cu virus A.

În spitalul din Buzău au fost internaţi până acum aproape 20 de copii. Câţiva au fost deja transferaţi la Bucureşti.

Şi la Timişoara au fost raportate 12 cazuri de gripă la copii. Deocamdată, nicio unitate nu a fost închisă.

La Cluj-Napoca, 15 copii au fost internaţi cu gripă. Pentru a evita răspândirea bolii, medicii recomandă igienă, izolarea celor bolnavi, consultarea medicului în caz de simptome şi continuarea vaccinării antigripale.

Alexandru Rafila, preşdintele Societăţii Române de Microbiologie: „Măcar 75% dintre persoanele cu vârste de peste 75 de ani, dar şi copiii cu vârstă între 6 luni şi 5 ani ar fi bine să fie vaccinate”.

La noi, rata de vaccinare antigripală e de numai 23 de procente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă