Se face centralizarea persoanelor vulnerabile care vor putea face doza a treia în schema inițială de vaccinare. Persoanele eligibile vor primi recomandare de la medicul specialist

Persoanele cu răspuns imun scăzut vor putea face doza a treia în cadrul schemei inițiale de vaccinare, la 28 de zile, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. În prezent se face o centralizare a categoriilor de persoane care pot primi de cele trei doze, în schema inițială de vaccinare. Recomandarea de vaccinare va fi primită de la medicul specialist, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

06 Octombrie 2021, 14:16 (actualizat 06 Octombrie 2021, 18:12) Știrile TVR |

Această doză suplimentară în cadrul schemei inițiale, care se recomandă persoanelor cu răspuns imun scăzut, se administrează la 28 de zile atât pentru vaccinul de Pfizer BioNtech cât și pentru vaccinul de la compania Moderna. În momentul de față am consultat comisiile de specialitate de la Ministerul Sănătății și avem o centralizare a categoriilor de pacienți care pot beneficia de trei doze de vaccin, încă de la prima schemă. Mâine vom avea o întâlnire de lucru în cadrul grupurilor de lucru CNCAV, unde vom definitiva aceste categorii care pot să beneficieze de trei doze de vaccin în schema inițială. Se va face ulterior o informare a Agenției Națională Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și ulterior vor fi informați profesioniștii din domeniul Sănătății (...)  Persoanele care sunt eligibile pentru trei doze de la prima schemă de vaccinare, vor primi recomandare de la medicul specialist (...) se vor prezenta la centrul de vaccinare unde vor primi o schemă de vaccinare, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că vor fi updatate pentru a permite introducerea unei scheme de vaccinare cu trei doze atât Registrul electronic naţional al vaccinării, cât şi platforma de programare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI