Se face centralizarea persoanelor vulnerabile care vor putea face doza a treia în schema inițială de vaccinare. Persoanele eligibile vor primi recomandare de la medicul specialist

6 octombrie 2021, 14:16

Această doză suplimentară în cadrul schemei inițiale, care se recomandă persoanelor cu răspuns imun scăzut, se administrează la 28 de zile atât pentru vaccinul de Pfizer BioNtech cât și pentru vaccinul de la compania Moderna. În momentul de față am consultat comisiile de specialitate de la Ministerul Sănătății și avem o centralizare a categoriilor de pacienți care pot beneficia de trei doze de vaccin, încă de la prima schemă. Mâine vom avea o întâlnire de lucru în cadrul grupurilor de lucru CNCAV, unde vom definitiva aceste categorii care pot să beneficieze de trei doze de vaccin în schema inițială. Se va face ulterior o informare a Agenției Națională Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și ulterior vor fi informați profesioniștii din domeniul Sănătății (…)  Persoanele care sunt eligibile pentru trei doze de la prima schemă de vaccinare, vor primi recomandare de la medicul specialist (…) se vor prezenta la centrul de vaccinare unde vor primi o schemă de vaccinare, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că vor fi updatate pentru a permite introducerea unei scheme de vaccinare cu trei doze atât Registrul electronic naţional al vaccinării, cât şi platforma de programare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite