S-a deschis noul an universitar la Politehnica București

23 septembrie 2019, 09:13

Cea mai mare universitate din țară, Politehnica din București, a „furat” startul și a deschis noul an universitar. Peste 5000 de boboci au intrat cu emoție în sălile de curs. Lor li se adaugă alte câteva zeci de mii de colegi. Cu toții sunt încrezători că vor termina facultatea cu succes și vor profesa în domeniul pe care și l-au ales. Provocările sunt însă mari. Cine reușește poate fi sigur că găsește un loc de muncă.

„De aproape 30 de ani urmăresc cu atenţie clasamentele universitare, principiile care stau la baza ierarhizării universităţilor şi pot să vă spun că Universitatea Politehnică Bucureşti a avut o evoluţie robustă. Nu întâmplător se află pe locul 1 în clasamentele care au la bază performanţele din cercetare şi această evoluţie vă dă ocazia să aveţi un corp profesoral de excepţie şi vă dă ocazia să vă pregătiţi în mod corespunzător pentru viaţă. (…) Ştiţi că evoluţia tehnologică a societăţii are loc într-un ritm atât de rapid, încât ne vine greu de multe ori să o înţelegem şi să o digerăm. Ce este de făcut în aceste condiţii, în condiţiile în care a apărut conceptul de inteligenţă artificială, în care au apărut scenarii, în care se spune că oamenii vor fi distruşi de roboţi în viitor – eu nu cred în aceste scenarii, cred în inteligenţă artificială pentru că ne face să înţelegem mai bine cum funcţionează creierul nostru. (…) Ce avem noi deocamdată în avantaj în competiţia cu inteligenţa artificială este partea de creativitate”, a arătat Hurduc.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a sfătuit proaspeţii studenţi ai UPB să nu le fie frică de eşecuri şi să aibă încredere în ei.

Şi rectorul UPB, Mihnea Costoiu, le-a dat sfaturi studenţilor.

„Veţi cunoaşte mulţi oameni, veţi vedea locuri noi şi veţi învăţa domenii care vă vor defini traiectoria în carieră. (…) Sunteţi începutul unei noi era a ingineriei.”

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a remarcat că UPB este o universitate ce creşte an de an.

„Nu numai că este universitatea cu cele mai prestigioase rezultate din perspectiva cercetării ştiinţifice, nu numai că este universitatea cu cel mai modern şi mai mare campus din ţară, dar este o universitate ce pune educaţia pe primul loc. Educaţie şi cercetarea sunt misiunile principale, dar nu sunt simultane, sunt succesive. Este o universitate care are cea mai mare aulă dintre toate universităţile româneşti.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite