Se caută soluții pentru salariile angajaților din Sănătate. Managerii de spitale au discutat cu miniștrii, la Guvern

23 aprilie 2018, 14:53

După mai mult de 4 ore de discuții, singura concluzie e că se va constitui un grup de lucru din care să facă parte și reprezentanți ai executivului și reprezentanți din spitale. Grupul va analiza problemele din toate spitalele și va găsi soluții care să convină tuturor părților. Discuțiile vor începe mâine, la Guvern.

Managerilor de spitale li s-a spus că nu se pune problema unor fonduri suplimentare, trebuie să se descurce cu fondurile pe care le au la dispoziție, să le redistribuie.

UPDATE Discuțiile dintre ministrul Sănătății și managerii de spitale s-au încheiat. Potrivit primelor informații, problemele din sănătate trebuie rezolvate cu banii care sunt, prin redistribuirea fondurilor într-un mod echitabil, relatează reporterul TVR Luiza Gireadă.

Urmează să aibă loc noi discuții, mâine, la Guvern, de la ora 12.00, pe grupuri de lucru.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ieșit din întâlnire și au rămas să discute cu managerii de spitale miniștrii Muncii și ai Sănătății.

Zeci de manageri de spitale au venit la Guvern. La întâlnire participă și miniștrii Muncii, Sănătății și Finanțelor. Acestora le-a adresat premierul Viorica Dăncilă un ultimatum să identifice exact problemele și să găsească soluții pentru ca problemele declanșate în ultima perioadă să fie rezolvate.

Angajații din spitale spun că le-au scăzut salariile după ce au fost modificate regulamentele de sporuri și după ce a intrat în vigoare legea salarizării unitare, care prevede un plafon de 30% pentru acordarea acestor sporuri.

Joi este programat un miting de amploare în București, iar din 11 mai o grevă generală din sistemul de sănătate.

Ministrul Sănătății spunea săptămâna trecută că nu se pune problema unor fonduri suplimentare care să aducă salariile la nivelul anterior și să fiecare manager de spital trebuie să-și folosească bugetul pe care îl are la dispoziție pentru a acorda salarii la nivelul la care trebuie.

Pe de altă parte, ministrul Muncii spunea că nu se pune problema modificării legii salarizării unice, cel mult s-ar putea umbla la regula acordării sporurilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă