Se caută locuri în spitale pentru bolnavii de Covid-19. Sunt unități medicale care au avut nevoie să găsească rapid soluții

5 octombrie 2020, 18:42

Spitalul „Sf. Spiridon” a devenit unitate-suport COVID. Are acum 65 de paturi pentru cei depistaţi cu noul coronavirus iar primii pacienți au fost deja internați. Cazurile suspecte sunt separate de cele deja confirmate.

Diana Cimpoeșu, medic-şef UPU – „Sfântul Spiridon” Iaşi:Este destinat pacienţilor care nu au forme severe, nu este o clinică cu ATI, de aceea se vor interna forme medii”.

Pe lângă cele 65 de paturi de la Spitalul Sf. Spiridon, se mai pregătesc şase paturi de Terapie Intensivă la Spitalul CFR. Medicii din spitalul de boli infecțioase au fost copleșiți de numărul mare de pacienți.

Carmen Dorobăț, managerul spitalului de boli infecțioase Iași: Activitatea din cursul gărzilor a fost extrem de dificilă, nu din punct de vedere medical ci din cauza lipsei de paturi. La un moment dat nu era niciun loc liber în zona de confirmați, nici suport și nici ATI”.

Și la Cluj, numărul mare de infectări aglomerează unitățile medicale destinate pacienților cu Covid19.

Mircea Abrudean, prefectul Clujului: „În momentul de față mai avem locuri la spitalul de recuperare, pe ATI mai există trei locuri disponibile. Gândim deschiderea unei unități noi de terapie intensivă, ori în spitalul de boli infecțioase cu extinderea capacității cu 10 locuri ori în clinica medicală 1, unde putem amenaja 30 de paturi de terapie intensivă”.

Creșterea numărului de cazuri de Covid 19 în județul Cluj aduce noi restricții. Purtarea măștii devine obligatorie în jurul unităților de învățământ pe o rază de 100 de metri în jurul acestora, iar în municipiile Dej și Gherla unde incidența cazurilor a depășit 1,5 la mie activitățile din interior a restaurantelor și cafenelelor se suspendă. La fel și în sălile de jocuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite