Se "bat" pe absolvenții de 10! Universitățile oferă bani, laptopuri, cazare și masă gratuite absolvenților performanți care vin să se înscrie

Universitățile din țară se luptă ca să îi atragă pe absolvenții de 10. Le oferă laptopuri, cazare și masă gratuite, și chiar și un premiu de o mie de euro dacă se înscriu la una dintre facultățile lor! Universitățile vin cu programe de studiu noi, care să fie adaptate pieței muncii și care să le ofere absolvenților siguranța unui loc de muncă.

09 Iulie 2019, 20:44 (actualizat 09 Iulie 2019, 20:44) |
Se ”bat” pe absolvenții de 10
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ca să îi atragă pe șefii de promoție, pe olimpici și pe liceenii care au avut media 10 la Bac, Universitatea "Transilvania" din Brașov le oferă câte un laptop, cazare şi o masă gratuită pe zi.

Este al patrulea an în care vin cu această ofertă!

Și studenții care aleg să continue pregătirea universitară ca masteranzi sau ca doctoranzi beneficiază de facilități.

Numai anul trecut, universitatea a atras 41 de tineri de elită din 13 județe și unul chiar din Italia!

Nu numai la Brașov există astfel de facilități. Politehnica din București dă câte un premiu de o mie de euro absolvenților cu media 10 la Bacalaureat, care vor să studieze la una dintre facultățile universității.

Admitere fără examen și locuri gratuite de cazare în cămine oferă, însă, cele mai multe universități din țară pentru acești elevi de 10, sau pentru olimpici.

Universitățile se luptă pentru a atrage elevi cât mai buni și prin noile programe de studiu pe care le introduc, adaptate cerințelor de pe piața muncii.

De anul acesta, studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pot aprofunda diplomația în afaceri, studii de conflict și știința datelor sociale. Cei de la Politehnica din București se pot specializa în energetică și tehnologii informatice, sau în informatică aplicată în ingineria mediului.

Programe noi mai au Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Universitatea din Craiova și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 16°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 14°C 12°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 20°C 15°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI