Se astupă gropile pe drumurile din Braşov, Buzău și Arad

11 aprilie 2018, 14:48

Lucrarile de reabilitare la podul de la Mărăcineni aflat pe sensul de mers catre Bucuresti vor dura 4 luni. Timp în care șoferii care tranzitează județul Buzău spre Moldova sau spre Capitală trebuie să aibă nervii tari, pentru că vor circula pe un alt pod care a intrat și el în reparații.

În zona Marăcineni, pe drumul european 85 trec în fiecare ora în medie 25.000 de vehicule, iar în orele de vârf valoarea se dublează.

La Braşov, contractul de lucrări semnat zilele trecute prevede acoperirea cu plombe a 45.000 de metri pătraţi de şosea. Mai toate drumurile naţionale din judeţul Braşov sunt pline de gropi. Drumarii spun că de vină sunt zăpada şi fenomenele dese de îngheţ-dezgheţ.

415 kilometri de drumuri naţionale străbat judeţul Brasov. Unele foarte circulate, inclusiv de maşinile de mare tonaj. Acum, pe multe porţiuni sunt pline de gropi. Unele cu adâncimi ce depăşesc 10 centimetri.

Lucrările de reparaţii au început pe DN1, în zona Predeal, şi pe DN11, între Braşov şi Hărman, spre bucuria şoferilor care s-au săturat să facă slalom printre gropile din asfalt.

Chiar în timp ce pe un sens de mers se lucra la repararea drumului dintre Braşov şi Hărman, un şofer din Brăila şi-a tăiat cauciucul într-o groapă.

Reparaţiile drumurilor naţionale din judeţul Braşov vor fi gata în 90 de zile şi vor costa peste două milioane de lei. Plombarea gropilor se face cu mixtură caldă mai rezistentă decât cea rece, spun cei de la drumuri.

DN73 a intrat de anul trecut în lucrări de reabilitare şi modernizare între Braşov şi Fundata, la limita cu judeţul Argeş. Termenul estimat pentru finalizarea acestor lucrări este decembrie 2019. Restul drumurilor naţionale din judeţul Braşov îşi vor aştepta rândul la programe de reabilitare sau vor fi reparate de câte ori vor apărea probleme.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite