Se antrenează de două ori pe zi, 10 luni pe an. Alina Vuc a fost prima româncă de la lupte care s-a calificat la Jocurile Olimpice

4 iulie 2021, 21:29

Când m-am apucat de lupte nici nu știam ce înseamnă Jocurile Olimpice, nu prea știam nici ce înseamnă luptele, m-am dus în sală să mă joc. După ce am aflat ce înseamnă luptele, mi-am dorit să fiu campioană națională„, povestește Alina.

Copilul care la vârsta de 10 ani descoperea luptele într-o sală de sport din Reșița și în mintea căreia performanța nu depășea granițele țării este astăzi tânăra care visează o medalie olimpică, cea mai înaltă distincție din sport.

De 18 ani, Alina Vuc face sport de performanță, care este precum o monedă cu două fețe: una a satisfacțiilor și cealaltă a golului care nu poate fi umplut cu nimic – lipsa familiei.

Este ambițioasă, dar se teme de accidentări. Este încăpățânată, dar asta o ajută să își păstreze moralul ridicat indiferent de adversar și de meci. A câștigat medalii atât la campionatele europene, cât și la campionatele mondiale, dar îi lipsește o medalie olimpică.

La Tokyo va fi a doua ei participare la Jocurile Olimpice.

Când a început luptele era în clasa a III-a și, deși tatăl ei practicase tot un sport dur, la început părinții nu prea au fost de acord cu drumul ales de ea. Dar când au văzut că e talentată și asta e ceea ce își dorește, s-au transformat în cei mai mari susținători.

Şi mai sunt cei doi piloni din cariera ei: primul antrenor și cel care o pregătește în prezent.

Când trage linie, iese pe plus.

La Tokyo, aproape 100 de sportivi speră să audă imnul național. Acela va fi semnalul că și-au făcut datoria până la capăt, până la cel mai înalt nivel.

Din 23 iulie, TVR transmite în direct de la Tokyo cea mai importantă competiție sportivă din lume – Jocurile Olimpice.

99 de sportivi vor reprezenta România. Televiziunea Română va transmite în direct peste 200 de ore de competiţii din cadrul celui mai mare eveniment sportiv mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite