Scuterul gonflabil, soluția japoneză la blocajele din trafic. Este din poliuretan termoplastic și are atașat un motor electric

17 decembrie 2021, 16:33

Scuterul POIMO, un acronim care înseamnă „mobilitate portabilă și gonflabilă”, este dezvoltat de specialiștii universității din Tokyo.

Cu o pompă electrică, dispozitivul poate fi umflat în sub două minute.

Hiroki Sato, cercetător al Universității din Tokyo:Oamenii își imaginează un dispozitiv gonflabil ca fiind moale, dar acesta e ca o minge de baschet, chiar dacă te așezi, e rezistent și stabil„.

Materialul este un poliuretan termoplastic, atașat unui motor electric care poate rula timp de o oră și jumătate la o viteză de 15 km/h.

„M-am gândit să dezvolt un dispozitiv de mobilitate care să acopere ultima porțiune dintre o stație de tren și locul de muncă, dacă distanța e mai mare și nu există transport în comun”, explică Hiroki Sato.

Unul dintre principalele avantaje e că, spre deosebire de un scuter real sau chiar de o bicicletă sau trotinetă, POIMO poate fi luat mereu la purtător, nu trebuie să-ți faci griji unde l-ai lăsat pe trotuar.

Așa cum vedeți, POIMO poate fi construit în diferite formule. Sperăm să putem să poată fi personalizat după dorința fiecărui client, spre exemplu în funcție de înălțime, așa încât să putem oferi cel mai potrivit sistem de mobilitate pentru acea persoană„, a explicat cercetătorul.

Un alt avantaj al micului POIMO este siguranța. Neavând piese dure sau ascuțite, în caz de accident ar putea fi mult mai sigur atât pentru utilizator, cât și pentru ceilalți.

Dispozitivul este deocamdată în testări, dar specialiștii cred că ar putea fi o reală alternativă de transport urban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite