Scurtmetrajul ”Contraindicaţii”, de Lucia Chicoş, a fost distins cu premiul al III-lea la Cannes 2020, secţiunea Cinefondation

Scurtmetrajul ''Contraindicaţii'' premiat la Cannes
Scurtmetrajul ''Contraindicaţii'' premiat la Cannes
29 octombrie 2020, 16:28

Lucia Chicoş este studentă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

La secțiunea Cinefondation, Premiul I a fost obținut de filmul „Catdog”, de Ashmita Guha Neogi (Film and Television Institute of India), iar premiul al II-lea a revenit de producţiei „My Fat Arse and I”, de Yelyzaveta Pysmak (Şcoala Naţională de Film din Lodz – Polonia).

Premiul al III-lea a fost atribuit, ex aequo, scurtmetrajului „Contraindicaţii”, de Lucia Chicoş (UNATC „I.L. Caragiale – România”), şi peliculei „I Want to Return Return Return”, de Elsa Rosengren (DFFB – Germania).

Secţiunea Cinefondation prezintă filme scurte produse de studenţi ai unor universităţi cu profil cinematografic din lumea întreagă.

Câştigătorul premiului I la Cinefondation şi scurtmetrajele din competiţia festivalului vor fi proiectate la Cinema du Pantheon din Paris pe 31 octombrie.

„Cannes 2020 Special” a fost organizat în acest an sub forma unei mini-ediţii desfăşurate pe durata a trei zile, 27, 28 și 29 octombrie.

Evenimentul de pe Croazetă, unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume, ar fi trebuit să aibă loc în perioada 12-23 mai, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite