Scumpirea energiei electrice a fost o greșeală, recunoaște ministrul Energiei, Toma Petcu

20 noiembrie 2017, 19:45

Ministerul Energiei dă inapoi, la aproape două luni de la majorarea preţului energiei electrice pentru populaţie.

Ministrul Energiei, Toma Petcu: Ultima modificare la energie electrică n-a fost suficient justificată și puteau fi luate măsuri să nu se ajungă la această majorare.

Vestea bună: în perioada următoare, preţurile nu vor mai creşte. Ba chiar este posibil să avem parte şi de ieftiniri.

Ministrul Energiei, Toma Petcu: Noi sperăm ca cel puțin o stagnare a prețului dacă nu o diminuare, pentru că sunt motive suficiente, vorbim la energie electric.

Cât despre o posibilă ieftinire a  gazelelor  naturale pentru populaţie, autorităţile apelează la ajutorul divin.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiriţă: Este o variantă pe care o luăm în calcul în orice moment și, dacă lucrurile se vor întâmpla în această direcție, Doamne ajută, consumatorul va fi fericit.

România îşi poate asigura aproape întreg consumul în această iarnă, promit oficialii. Stocurile de combustibili sunt mai mari decât necesarul estimat, chiar şi în cazul unei ierni aspre.

Director Romgaz, Vasile Ciolpan: Atât furnizorii cât și operatorii de înmagazinare sunt pregătiți pentru iarna care urmează, o iarnă puțin mai friguroasă decât iarna trecută. Avem cantitățile de gaze.

Meteorologii spun că ne aşteaptă o iarnă aspră, mai ales în ianuarie şi în februarie, cu temperaturi care pot coborî până la minus 30 de grade Celsius.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite