Sculpturile din curtea MNAR, ambasadori tăcuți ai unor oameni care au nevoie de ajutor. "La adăpostul artei" - campanie de conștientizare a situației persoanelor fără adăpost

Sculpturile din curtea Muzeului de Artă al României au fost "îmbrăcate" pentru două săptămâni. Stilistul lor a fost vedeta Geanina Corondan, care a dat astfel startul unei campanii de sensibilizare a populaţiei faţă de persoanele fără adăpost şi față de problemele pe care acestea le întâmpină, mai ales pe timpul iernii. Bucureştenii sunt încurajaţi să ofere sprijin persoanelor fără locuinţă, prin donaţii la organizaţia Samusocial.

13 Februarie 2020, 13:21 (actualizat 13 Februarie 2020, 13:41) |
Haine pentru oamenii străzii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Statuile au prins "culoare" datorită unor mici accesorii vestimentare alese de Geanina Corondan să atragă atenţia vizitatorilor Muzeului Naţional de Artă.

Geanina Corondan, realizator TV: "Deși ele nu trebuiau îmbrăcate, ele n-au nevoie, pentru că rezistă, sunt dintr-un material solid, bronz, dar oamenii nu sunt concepuți să reziste, nu sunt statui. Cei care stau în frig, și-n zloată, și în condiții extreme fiindcă nu au cămin, nu au o casă n-ar trebui ignorați".

Liviu Constantinescu, directorul Muzeului Național de Artă: "Noi am ales acest mesaj care pare amuzant, de a îmbrăca statuile, tocmai pentru a mări impactul emoțional față de nevoile cu care se confruntă o serie de semeni ai noștri, mai ales în acest anotimp".

Nimeni nu știe exact câți oameni își duc traiul pe stradă. Se estimează că există peste 5.000 de persoane fără adăpost, iar o parte sunt ajutate de organizaţia umanitară Samusocial.

Sabina Nicolae, directorul Organizației Samusocial: "Samusocial din România are o medie de 1.600 de persoane fără adăpost, unde ei primesc servicii gratuite, servicii sociale, medicale, psihologice, consultații psihiatrice, baie socială, primesc haine, primesc hrană".

Bucureștenii sunt rugați să doneze haine, hrană, saci de dormit şi bani pentru oamenii străzii.

Donaţiile se pot face la Centrul de zi Samusocial din Şoseaua Grozăveşti.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 3°C
IASI 4°C 2°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI