COOLTURA

Sculptorii Mircea Roman şi Aurel Vlad, o expoziţie în doi la Teatrul Naţional

După o prietenie artistică de aproape 35 de ani, sculptorii Mircea Roman şi Aurel Vlad au o expoziţie în doi. Au adunat la Teatrul Naţional lucrări din lemn şi tablă nituită care suprapun două lumi care nu au fost într-un dialog direct până acum. Expoziţia “Sculptură la puterea 2” este şi un moment al mărturisirior pentru cei doi artişti.

25 Mai 2018, 18:07 |
COOLTURA Sculptură la puterea 2
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

“(Ne)Linistea unei mulţimi” a lui Aurel Vlad se ridică peste “Copacul căzut” al lui Mircea Roman. „Haita" pândeşte „Oraşul" şi „Personajul cu armură interioară".

Sunt lucrări mai vechi, dar expuse în premieră la Teatrul Naţional de Mircea Roman şi Aurel Vlad, doi sculptori care şi-au construit în paralel viaţa de artist, deşi au venit din şcoli diferite: Roman de la Cluj, Vlad de la Bucureşti.

Expozitia “Sculptură la puterea 2” din foaierul Sălii Mici a Naţionalului bucureştean este prima în care cei doi artişiti expun fără invitaţi.

O primă expoziţie împreună după zeci de ani în care dialogul din atelier şi proiectele pe care şi le-au propus au marcat o generaţie de artişti.

Lumea personajelor cioplite, cositorite şi nituite de Mircea Roman şi Aurel Vlad este o arhitectură a metaforelor care porneşte de la o prietenie exemplară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 19°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 15°C 17°C
CONSTANTA 21°C 19°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 16°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI