COOLTURA

Scriitorul israelian Etgar Keret, un maestru al prozei scurte, și-a lansat două volume de povestiri în română

Etgar Keret este unul din cei mai populari şi reprezentativi scriitori israelieni de azi. E un maestru al prozei scurte. Ne-a vizitat la Bookfest, unde şi-a lansat două volume de povestiri. E şi autor de benzi desenate şi scenarist de film. Cititorii au stat la coadă ca să obţină unul dintre celebrele sale autografe.

08 Iunie 2018, 18:17 (actualizat 08 Iunie 2018, 18:17) Știrile TVR |
COOLTURA Etgar Keret, un maestru al prozei scurte
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Etgar Keret a început sa scrie în timp ce era în serviciul militar în armata israeliană. Tot atunci, l-a descoperit și pe Kafka, scriitorul său preferat. Era o perioada grea pentru el, vedea armata drept o instituție care încearcă să te deposedeze de individualitate. Toata lumea îmbrăcată la fel, fără drept la opinie, executând aceleași lucruri. Și el, cu mintea plină de idei şi sufletul încărcat de emoţii.

Etgar Keret are 50 de ani și continuă să scrie povești, pentru că poveștile sunt cele care ne ajută să înţelegem lumea şi să depășim răul din oameni.

Se inspiră din fapte banale din universul cotidian, pe care le tratează cu mult umor, într-o cheie suprarealistă. Același stil îl folosește Keret și în volumul autobiografic  "Șapte ani buni", un bestseller internațional. Poveștile întinse pe cei șapte ani scurși de la nașterea fiului până la moartea tatălui sunt, de fapt, un lobby pentru umanitate.

Keret este foarte original și în relația directă pe care o are cu cititorii săi.

Fiind un autor de ficţiune, şi dedicaţia trebuie să fie o mică operă de artă pentru cititor.

Etgar Keret este, de asemnea, un apreciat autor de benzi desenate și scenarist de film, premiat la Cannes. Cărțile sale au fost traduse în zeci de limbi, inclusiv în arabă. Se declară de stânga, pentru că un scriitor trebuie să poată empatiza cu ceilalți pentru a fi credibil. Este un vegetarian convins.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI