Scotland Yard: Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa, otrăviți cu un gaz iritant

7 martie 2018, 22:00

Anchetatorii diviziei de luptă împotriva terorismului de la Scotland Yard au determinat cum s-a încercat asasinarea fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale.

Această situaţie este tratată ca un incident grav ce implică tentativă de omor prin administrarea unui gaz iritant. După cum ştiţi cele două persoane sunt internate în stare critică” – Mark Rowley, seful diviziei anti-terorism.

Deocamdată analizele nu au concluzionat ce tip de gaz iritant a fost folosit. Cele mai cunoscute sunt gazul sarin și agentul VX – acesta din urmă, clasificat drept armă de distrugere în masă, folosit și în cazul uciderii fratelui liderului nord-coreean.

Scotland Yard a anunțat și că un polișist este în stare critică. Serghei Skripal în vârstă de 66 de ani și fiica lui de 33 au fost găsiți duminică după-amiază în stare de inconștiență pe o bancă din Salisbury.

Cazul a tensionat și relațiile între Londra și Moscova.

Sincer, nu ştiu ce am putea să mai spunem despre acest caz decât că asistăm la provocări prin speculaţii de presă care vor să tensioneze şi mai mult relaţiile bilaterale” – Maria Zakharova, purtător de cuvânt, MAE rus.

Rusia insistă că nu are informații după ce ministrul de Externe britanic a spus că orice dovadă de implicare a Moscovei va fi sancționată dur.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite