Şcolile din Bucureşti în care se învaţă în trei schimburi intră în atenţia Primăriei Capitalei

10 decembrie 2018, 20:49

Şcoala nu mai înseamnă demult un program de studiu de la ora 08.00 la ora 12.00.

13 mii de copii din Bucureşti din 11 şcoli învaţă în trei schimburi. Cele mai multe astfel de instituţii de învăţământ sunt situate în Sectorul 1 şi Sectorul 3.

La Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Sectorul 1 al Capitalei situaţia este dramatică. Profesorii şi elevii vin la şcoală inclusiv sâmbăta. Cei aproape 700 de copii învaţă în ture, de la 7.30 până seara, la ora 21.00.

Şcoala Nr. 49 are astăzi cu 50% mai mulţi copii faţă de acum cinci ani. Cei 1.250 de elevi învaţă în trei schimburi pentru al doilea an consecutiv. Prin programul BEI, instituţia de învăţământ a fost extinsă cu cinci săli de clasă noi, dar nici acestea nu sunt de ajuns. Ultima soluţie a fost scurtarea orei de curs.

Miercuri, Consiliul General al Capitalei discută posibile soluţii pentru aceste şcoli cu trei schimburi. Se vor căuta imobile sau terenuri pe care instituţiile să se extindă.

În ţară, unii primari au apelat la containere în unităţile suprasolicitate.

La Timişoara, la Școala 30 au fost aduse şase containere. Condiţiile sunt excelente, admit şi profesorii, şi elevii. Din cei 1.800 de copii ai acestei școli, 175 învaţă în construcţii modulare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite