Digitalizarea schimbă regulile din splile de curs. În Marea Britanie şcolile renunţă la ceasurile tradiţionale, în sistem analog, pentru că mulţi elevi nu mai ştiu să citească ora. E evident că tot mai mulţi adolescenţi şi copii folosesc acum telefoanele mobile şi computere atunci când vor să ştie cât e ceasul. Schimbările ar putea ajunge şi în România, cu un decalaj. E normal, susțin sociologii, ba e îngrijorător, cred unii profesori.
Elevii britanici s-au plâns că în timpul testelor nu reuşesc să citească ceasul corect. Iar profesorii nu au vrut să-i suspună unui stres suplimentar.
Așa că ceasurile tradiţionale vor dispărea din școlile din Regat. În România, pare că suntem încă departe de astfel de preocupări.
Mai mult, unii profesori cred că o asemenea decizie ar avea efecte negative asupra copiilor.
În schimb, sociologii consideră că astfel de schimbări la nivelul şcolii sunt inevitabile.
Ei spun că şi învățământul românesc ar trebui să se adapteze la revoluția tehnologică ca să-i pregătească pe elevi pentru lumea de azi.
Nu doar ceasurile sunt puse în discuție în școlile occidentale.
Specialiștii susțin că generațiile actuale de copii au dificultăți tot mai mari în folosirea pixurilor și creioanelor, tot din cauza utilizării excesive a tehnologiei.