Şcoala se mută online în tot mai multe localităţi din ţară, după ce elevi sau profesori se infectează cu SARS-CoV-2

23 septembrie 2020, 20:10

Cei trei elevi de la Colegiul Național Pedagogic Costache Negri care au fost confirmați cu noul coronavirus sunt în clasele a IX- a și a X-a. Doi dintre ei sunt colegi. Primul caz a fost confirmat luni, iar astăzi și celelalte două.

La Liceul Pedagogic învață peste 1400 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a XIII-a. Copiii au fost astăzi la școală. De mâine, timp de două săptămâni, vor învăța doar online.

Și cei 57 de elevi care erau cazați în internatul Liceului Pedagogic au fost trimiși acasă.

Și Școala Nr. 22 din Galați este în alertă după ce a apărut al doilea caz. Dacă va mai fi semnalat încă unul, se va intra pe scenariul roșu, ca la Liceul Pedagogic.

Până acum, 8 elevi s-au îmbolnăvit de COVID în mai multe școli din județ.

Și cea mai mare școală din Râmnicu Sărat a intrat în scenariul roșu, după ce o învățătoare și soțul ei, care e și administratorul școlii, au fost depistați cu COVID. Iar acum, aproape 1000 de elevi fac cursurile pe internet.

În județul Buzău mai sunt în scenariul roșu o grădiniță din Berca și o școală din Mereu, unde un profesor e pozitiv.

Și în județul Iași au fost depistați pozitiv 3 elevi. Sunt copii din clasele primare care învață în Iași și din comuna Tomeşti.

Până acum, în 302 de unități de învățământ în toată țara care aplică scenariul roșu. 4.406 își desfășoară activitatea în scenariul galben, iar restul verde, cu participarea tuturor elevilor fizic la clase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite