Şcoala altfel pentru copii sensibili. Profesorii de la o şcoală din Australia au creat un spaţiu special, în care cei mici sunt învăţaţi să comunice

11 decembrie 2018, 16:09

Charlize White are 9 ani şi a început cu stângul şcoala anul acesta.

“De obicei, când veneam la şcoală, deveneam agitată, mi se făcea rău pentru că anul trecut un băiat m-a necăjit”, spune Charlize.

Datorită programului creat de doi profesori, Charlize vine din nou cu plăcere la şcoală. Dascălii au acordat foarte multă atenţie copiilor şi aşa au descoperit cât de greu le este unora să se adapteze la viaţa în colectivitate şi la cerinţele profesorilor.

“Copiii ştiu că acesta este un spaţiu unde pot veni să se liniştească, să primească ajutor dacă e cazul”, explică Anthea Theodoridis, profesor..

Şi asta pentru că la baza reuşitei acestui spaţiu este comunicarea. Cei doi profesori vorbesc cu elevii lor despre absolut orice. Cu răbdare, dascălii le-au câştigat încrederea micuţilor.

“Nu ştiu să vorbească despre ce simt. Dar odată ce se obişnuiesc şi se simt în siguranţă, răspund foarte bine”, spune Matt Weickhardt, profesor.

Practic, programul îi ajută pe cei mici să depăşească obstacolele emoţionale mai uşor. Pentru copii ca Charlize sau Afif, clasa prieteniei, cum a fost denumit proiectul, a însemnat enorm.

Dar şi pentru părinţii care ştiu că acum copiii lor sunt în siguranţă la şcoală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite