Schimbări pe piața muncii. Peste 40 la sută dintre angajați sunt nemulțumiți de locul de muncă. Un sfert dintre angajatori iau în calcul reduceri de personal

18 ianuarie 2019, 11:59

Până la 27 de ani, Cezar și-a schimbat de patru ori job-ul. Tânărul, care a terminat Dreptul, a început să lucreze din timpul facultății ca tester de jocuri video și a urcat treptele unei cariere în domeniul IT. Acum simte că a venit vremea schimbării.

Un sondaj recent arată că peste 40 la sută dintre angajați se declară nemulțumiți și vor să-și schimbe job-ul, anul acesta.

Unul din cinci ar vrea să-și schimbe chiar cariera. Pentru mai mult de jumătate, salariul este motivația principală. Aproape 40 la sută simt c[ nu au destule oportunități de avansare. Alții spun că nu le place ce fac sau se simt nemotivați.

Pe lângă training-uri, mulți și-ar dori abonamente la clinici medicale private și la săli de sport, spații de recreere la birou și reduceri de la partenerii firmei.

Un sfert dintre companii sunt dispuse să ofere venituri mai mari cu 5 la sută. Cei mai mulți nu vor să treacă însă de nivelul de anul trecut. Jumătate dintre angajatori declară însă că vor reduce costurile cu personalul din cauza majorării salariului minim pe economie.

Un sfert dintre angajatori au în calcul chiar reduceri de personal.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite