Schimbări în Familia regală britanică, pregătiri intense pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ducii de Sussex, Harry și Meghan, incluși în planurile pentru marele eveniment

10 martie 2023, 23:04

Uleiul cu care vor fi unși Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla a fost pregătit la Ierusalim, a fost făcut din măsline luate de pe Muntele Măslinilor, dintr-o livadă aflată în incinta Mănăstirii „Maria Magdalena”. E un loc simbolic pentru Regele Charles al III-lea, fiindcă acolo a fost înmormântată bunica sa, Prințesa Alice.

Uleiul a fost sfințit de Patriarhul Ierusalimului, dar și de Arhiepiscopul Bisericii Anglicane.

Surse din Palatul Buckingham au dezvăluit presei britanice că Ducii de Sussex, Harry și Meghan, ar putea participa la ceremonia încoronării. Toate planurile pentru marele eveniment îi includ și pe cei doi. Vorbim despre așezarea la masă, dar și despre momentul în care va avea loc încoronarea efectivă – cei doi au deja locurile alocate în Catedrala Westminster.

Ducii de Sussex, Harry și Meghan, au confirmat că au primit invitația de la Palatul Buckingham, însă nu au oferit încă un răspuns dacă vor participa sau nu la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Dacă la început, Prințul Harry și soția lui Meghan spuneau că nu își doresc titluri regale pentru copiii lor, atunci când au anunțat botezul fetiței lor au prezentat-o pe aceasta drept Prințesa Lilibet. În cursul zilei de ieri, pe pagina oficială a Familiei regale britanice, cei doi copii apar cu titlurile regale – respectiv Prințesa Lilibet și Prințul Archie.

În cursul zilei de vineri, Familia regală britanică a anunțat că fratele cel mic al Regelui Charles al III-lea, Prințul Edward, a devenit Duce de Edinburgh. Este un titlu pe care l-a deținut și tatăl său și care i-a fost promis atunci când s-a căsătorit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite