Schimbări importante pentru bugetele românilor intră în vigoare miercuri!

Pensiile şi salariile cresc şi dispar peste 100 de taxe nefiscale. Sunt reguli noi şi la capitolele drepturi de autor, chirii şi alte câştiguri pentru care nu se mai percep unele taxe. Firmele mici vor avea impozitul redus la jumătate, de la 2 la 1%. Cu condiţii însă! Ne explică Luiza Gireadă.

31 Ianuarie 2017, 21:22 |
Februarie aduce schimbări importante
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Principala modificare la salarii vine din creşterea venitului minim. De miercuri, nimeni nu poate primi mai puţin de 1.450 de lei brut pe lună. Este o creştere de 200 de lei. Dar atenţie, astfel devin mai mari şi amenzile de circulaţie.

Şi mulţi pensionari vor primi mai mulţi bani pentru că nu se reţin impozite şi contribuţii de sănătate la pensiile sub 2.000 de lei. Bugetul însă va încasa bani mai mulţi de la salariaţii cu venituri peste 14.000 de lei, care vor plăti integral contribuţii de sănătate şi contribuţii sociale.

Dispar şi 100 de taxe nefiscale. Numai Ministerul de Interne elimină 22 de taxe. Printre acestea, taxa pentru examenul de permis de conducere şi taxa de cazier judiciar.

Sunt avantaje şi pentru cei care călătoresc: de miercuri costă mai puţin şi paşapoartele.

Februarie vine cu noi reguli şi pentru antreprenori şi companii.

Firmele care desfăşoară doar activităţi de cercetare-dezvoltare sunt scutite de impozitul pe profit în primii 10 ani de activitate. Microîntreprinderile au impozitul redus la jumătate: de la 2 la 1%. Cu o condiţie: să aibă angajaţi.

Mai mult, prin modificarea plafonului de venituri anuale de la 100.000 de euro la 500.000 de euro, mai multe firme vor intra în această categorie care plăteşte impozite minime.

În plus, salariaţii, PFA şi pensionarii nu mai plătesc contribuţii de sănătate şi pentru eventuale venituri suplimentare din dividende, dobânzi, drepturi de autor sau chirii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 3°C
IASI 4°C 2°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI